+31(0)85 130 49 23 (24x7 bereikbaar) info@time2save.nl
Selecteer een pagina
Automatisering de sleutel tot succes bij bloemen en/of plantenexportbedrijven

Over Time2Save

 

Waarom automatisering de sleutel is tot succes in de agri-, logistiek-, industrie- en retailsector

Alles staat of valt met een goed geautomatiseerd systeem. Niets is belangrijker dan dat een product op tijd van A naar B komt.  Er zijn tal van softwaresystemen voor in de agri-, logistiek-, industrie- en retailsector. Voor ongeveer 80% kan bedrijfssoftware ingezet worden om de bedrijfsprocessen te automatiseren. De overige 20% is dus niet geautomatiseerd en dit leidt tot onnodig veel extra handelingen en vertraging.

 

Voorbeelden van niet goed geautomatiseerde processen

  • Het maken van exportdocumenten; denk hierbij aan een CvO (Certificaat van oorsprong) en PD (Plantkundige Dienst)
  • Het maken van klantspecifieke aanbiedingen
  • Het controleren van de inkoopfacturen

 

De gevolgen van niet goed geautomatiseerde processen

Bovenstaande problemen leiden tot extra handelingen waar vaak ook nog eens een deadline mee samengaat. De druk wordt door de deadline nog eens opgevoerd wat leidt tot stress en fouten. Fouten kosten geld, maar stress ook. Bij uitval van personeel wordt de druk alleen maar groter bij andere personeelsleden daar zij het werk overnemen van de uitgevallen collega.

 

Oplossingen van niet goed geautomatiseerde processen

Door juist in te spelen op de 20% dat niet geautomatiseerd is, kunnen er stappen gemaakt worden en kunt u zich onderscheiden van andere bedrijven. Door inzet van software op maat en rapportages met Qlik worden de problemen opgelost en wordt er direct tijd bespaard.

 

Het verbluffende resultaat van automatisering

Het resultaat van automatiseren is dat iedereen het werk kan doen en het aantal fouten nagenoeg naar nul gebracht wordt. Met automatiseren geldt als de input goed is dan is de output ook goed. Dit betekent dat u met een gerust hart op vakantie kunt, het werk gewoon doorgaat, uw medewerkers weten wat ze moeten doen; dat allemaal zonder dat uw klant daar iets van merkt.

 

Wat anderen over Time2Save zeggen

Door het automatiseren van de exportdocumenten PD (Plantkundige Dienst) ging de productiviteit omhoog. In plaats van ruim een uur en ergernis is er nog maar 5 minuten nodig om een PD te maken. Daardoor kunnen we nu nog later de PD maken wat ons meer ruimte geeft om te verkopen. Daarnaast kan de dame in kwestie ook lekker op vakantie terwijl iemand anders haar werk naadloos overneemt. Deze automatisering is voor ons een win-win situatie. En is zeker niet de laatste die wij gaan automatiseren. Bron wil anoniem blijven i.v.m. concurrentie en onderscheid.

Ondernemer Soerinder Somai

Als klanten zeggen: “Waar heb je al die tijd gezeten, op jou zitten we te wachten.” Dit geeft mij uiteraard een goed gevoel en geeft een extra boost in mijn werk. Ik geef daardoor ook wel eens te veel weg. Maar ik geloof in de regel “Als je geeft krijg je het dubbel terug.”

Door klanten te helpen met automatisering door inzet van software op maat en rapportages met Qlik maken we bedrijven nog succesvoller en kunnen ze doorgroeien. Regelmatig vragen grote bedrijven mij uit de agri-, logistiek-, industrie- en retailsector mij om advies te geven over een probleem. Hieruit ontstaan samen weer nieuwe ideeën die leiden tot een oplossing. Het bedrijf kan daardoor weer grote stappen maken.

Nog een laatste tip die ik wil meegeven aan u. De ontwikkelingen op ICT gebied in de agri-, logistiek-, industrie- en retailsector gaan razend snel. Houdt uw bedrijf in beweging, dan blijft uw bedrijf groeien.

Pin It on Pinterest