+31(0)85 130 49 23 (24x7 bereikbaar) info@time2save.nl

Toch een rondje lopen door uw bedrijf wanneer het u niet uitkomt!

De technische ontwikkelingen zijn sterk aan het veranderen in verschillende sectoren. Nu kreeg ik de vraag van klanten, of ik voor een paar minuten in de toekomst wil kijken en een beeld wil schetsen wat er eventueel gaat komen. Door middel van een voorbeeld bedrijf probeer ik dat uit te leggen.

Na een heerlijke en verdiende vakantie zitten Jan en Kim in het vliegtuig. Jan zit een beetje voor zich uit te staren. Af en toe maakt Jan een rare beweging met zijn hoofd. Waarop Kim tegen Jan zegt: “Wat ben je aan het doen, Jan?” Jan reageert niet en zit totaal in zijn eigen wereld. Op een gegeven moment heeft Jan door dat Kim zijn aandacht wil.

Jan zegt tegen Kim: “Ik kom zo bij je, ik ben even in ons bedrijf aan het meekijken”. Kim reageert direct: “Meekijken in ons bedrijf, maar hoe dan?” “Ja, Kim, mijn bril is niet zo’n gewone bril, maar kan veel meer dan alleen scherp zien. Ik heb de mogelijkheid om in ons bedrijf rond te lopen zonder dat iemand dat doorheeft.” “Mag ik eens kijken”, vraagt Kim? “Ja, natuurlijk”, antwoordt Jan.

Kim zet de bril op en ze weet niet wat ze ziet. Verbaasd zegt ze: “Jan, ik sta gewoon op de werkvloer en zie hoe iedereen aan het werk is.” Waarop Jan zegt: “Moet je maar eens naar 2 medewerkers, die aan het praten zijn, toelopen.” Kim doet dat en merkt op dat ze letterlijk het gesprek kan volgen wat de 2 met elkaar voeren. “Dit is cool, Jan!”, roept Kim enthousiast.

“Jan, je gaat me toch niet vertellen dat je dit ook tijdens onze vakantie gedaan hebt?” “Oh ja hoor”, antwoordt Jan. Even later zegt hij glimlachend: “Als jij lag te slapen op het strand, in onze villa en af en toe tijdens de break van onze bootexcursie. Kim, mag ik mijn bril weer terug? We vliegen nu boven Aalsmeer wordt net omgeroepen, dus we gaan zo landen en moeten we de riemen weer vastmaken. Daarnaast kan ik jou dan ook weer scherp zien.”

Tot de volgende keer,  we vertellen dan weer verder over ons nieuwe systeem.

(Delen mag!!!)

Geïnspireerd geraakt en wilt u verder brainstormen over uw bedrijf?

Blijf in beweging en wees uw concurrenten voor!

Lees ook de blog "De nieuwe bloemen- en plantenexporteur"

Pin It on Pinterest